Pages Menu
Categories Menu

Posted on Dec 7, 2021

SAŠA CIANI – košarkarski up

SAŠA CIANI – košarkarski up

7. 12. 2021 Spominjamo se.

Saša Ciani je svoje prve košarkarske korake napravil v Novi Gorici, nato pa se preselil na slovensko Obalo, v Kopru pa je bil del KOŠ Primorske in Koper Primorske. V sezoni 2019/20 je Ciani za Koper Primorsko nastopil tudi na štirih tekmah, dres Koper Primorske pa je med drugim nosil tudi v mladinski Ligi ABA in na petih tekmah v sezoni 2019/20 v povprečju dosegal 16,8 točke, 12,2 skoka, 1,6 asistence, 3,4 blokade in 1,6 pridobljene žoge.

V sezoni 20/21 sezoni se je dokazoval v dresu beograjskega Dynamica, danes je novi igralec članskega moštva Cedevite Olimpije. »Saša Ciani velja za enega od biserov slovenske košarke in izredno veseli ter ponosni smo, da se je odločil, da postane del Cedevite Olimpije, in da ga bomo lahko v Ljubljani spremljali v prihodnjih štirih sezonah.::.” je dejal športni direktor Olimpije Sani Bečirović.

Le malokdo pa se še spominja njegovih skromnih začetkov. Ob rojstvu je živel v Volčji Dragi na očetovem domu; že kot dojenčku mu je umrla mama, ki je bila iz Nove Gorice.

Po smrti matere je mladost preživljal med Novo Gorico in V. Drago. Vrtec in osnovno šolo je obiskoval v Novi Gorici, kot je bil star 14 let mu je umrl še oče. Ostal je sam z babico, stricem in teto.

Njihovo denarno stisko smo zaslutili tudi v Lions klubu Nova Gorica, staknili glave, zbrali denar in mu podarili prave športne copate.

Danes smo ponosni na njegove uspehe in da smo, vsaj za malenkost, tudi del njegove izjemne zgodbe.

Bravo Saša, Lions klub Nova Gorica navija zate.

Kako postati član?