Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jul 9, 2021

POMLADNA SKUPŠČINA KLUBA 2021

POMLADNA SKUPŠČINA KLUBA 2021

20. maj 2021, Restavracija Primula Solkan.
Predsednik Lions kluba Nova Gorica Mihael Demšar je ob otvoritvi skupščine ob 19 uri pozdravil navzoče. Z minuto molka smo se poklonili spominu pred kratkim preminulega bivšega člana kluba Aleša Komavca.

Dosedanji predsednik kluba Mihael Demšar je podal letno poročilo o delovanju kluba za prejšnje lionistično leto. Podrobneje je predstavil delo kluba na rednih sestankih, udeležbe na posameznih akcijah in srečanjih z drugimi Lions klubi. Zaradi bolezni Covid 19 nam žal ni uspela organizacija koncerta Pozdrav pomladi 2020 in pogovor s pisateljem Tonetom Partljičem. Med najpomembnejšimi realizirani dogodki pa so bili:

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih je 15. septembra 2020 dobili potrdilo iz Socialne zbornice Slovenije, da je program REHABILITACIJA KASNEJE OSLEPELIH IN SLABOVIDNIH OSEB NA OSEBNEM NIVOJU verificiran kot javni socialnovarstveni program. Zahvaljujejo sem nam za vso podporo v vseh teh letih, da smo skupaj uspeli in prišli do verifikacije programa in da bi pisali še nove zgodbe za osebe, ki potrebujejo našo pomoč.
Član LK Nova Gorica Stojan Volčanšek je daroval več kot 1000 kirurških mask MASK -Splošni bolnišnici doktorja Franca Derganca v Šempetru pri Gorici.
Na mednarodni dan prijaznosti, so v Lidlu Slovenija donirali vsem slovenskim bolnišnicam, kjer zdravijo ali negujejo bolnike s COVID-19. V skupni akciji se je pri distribuciji doniranih izdelkov na različnih koncih Slovenije pridružila Zveza Lions klubov Slovenije. Z enotnim sporočilom: »Skrbimo za vas, saj vi skrbite za nas« so 18 bolnišnicam donirali prehrambne izdelke, v skupni vrednosti nekaj več kot 5.000 eur. V akciji smo sodelovali tudi člani LK Nova Gorica in Covid oddelku Splošne bolnišnice doktorja Franca Derganca v Šempetru pri Gorici prinesli prigrizke in se skromno zahvalili za njihov trud, požrtvovalnost, strokovnost in predanost v teh hudih časih.

Sodelovali smo v akciji Popis dediščine Lions klubov: naravne in kulturne dobrine v lokalnih okoljih
Lions klub Nova Gorica se po svojih močeh pridružuje akciji »MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE«. Za starostnike smo pripravili sedem pisem, nekatere tudi iz domače izdelave. Naj vsem starostnikom tudi naše želje in pozitivne misli polepšajo dan, »nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh«.
Lions klub Nova Gorica se pridružuje akciji Leo kluba Nova Gorica Vogrsko, ki so kljub izrednim razmeram pomagali družinam in starostnikom v stiski. Za božična darila smo darovali dva pletena kompleta šala in kapice ter nekaj sladkih paketkov.
Pridružili smo se vseslovenski akciji zbiranja rabljenih očal. Ob pomoči Dušana Ambrožiča, Aleša Komavca in Optike Art iz Nove Gorice zbrali preko 250 korekcijskih in sončnih očal, ki smo jih predali v trgovino Hofer v Šempetru. Akcija poteka preko Lions kluba Trnovski zvon Ljubljana.
Hvaležni smo, da v teh težkih časih lahko in smo sposobni darovati.
Nova predsednica kluba pa je postala Tea Stibilj Nemec.

Kako postati član?