Pages Menu
Categories Menu

Beseda predsednika

Beseda predsednika Lions kluba Nova Gorica za leto 2016/2017

Svoj že drugi mandat v vlogi predsednika Lions kluba Nova Gorica nastopam v jubilejnem 100 letu Lionizma v svetu. Humanitarno gibanje , ki se je začelo v Chicagu v Ameriki je v stotih letih preraslo v največjo svetovno humanitarno organizacijo , katere del je od leta 1994 tudi Lions klub Nova Gorica , ki deluje v okviru slovenskega distrikta 129. Z svojim dosedanjim delom smo v 23 letnem obdobju opravičili svoj obstoj , saj smo z humanitarnim prispevkom mnogim pomoči potrebnim , predvsem pa slepim in slabovidnim omogočili ali pa vsaj olajšali vstop v družbo , ki teh omejitev nima. V letošnjem jubilejnem letu bomo nadaljevali z uresničevanjem humanitarnega poslanstva z naslednjimi aktivnostmi;
– Na osnovni šoli Kozara bomo organizirali prireditev Plakat miru. K sodelovanju bomo povabili še učence treh okoliških osnovnih šol.
– Organizirali bomo nastop glasbenikov in plesalcev osnovnih šol , kjer bomo zbirali tudi prostovoljne prispevke za nakup instrumentov za učence osnovne šole Kozara.
– Aktivno bomo sodelovali na snežnem »športnem dnevu« slepih in slabovidnih na smučišču Črni vrh na Cerknim
– Skupaj z drugimi klubi naše cone bomo organizirali akcijo »Tečem da pomagam » , kjer bomo zbirali sredstva za izvedbo terapevtskih programov za slepe in slabovidne.
– Še naprej bomo širili sodelovanje z pobratenim klubom Cividale-Manzano in z drugimi klubi v soseščini predvsem preko sodelovanja v Odboru brez meja.
– Prizadevali se bomo kadrovsko okrepiti naš klub.

WE SERVE – POMAGAMO
Vladimir Uršič

Kako postati član?