Pages Menu
Categories Menu

Posted on Apr 19, 2018

9. Srečanje Prvega SLO- IT odbora Lions klubov brez meja Cividale del Friuli

9. Srečanje Prvega SLO- IT odbora Lions klubov brez meja Cividale del Friuli

24. marca 2018 smo se nekateri člani LK Nova Gorica s partnerji in družinskimi člani udeležili 9. srečanja prvega Ita-Slo odbora Lions klubov brez meja v Čedadu.

Čedad (Cividale del Friuli) je majhno mestece z bogato zgodovino že iz časov železne dobe. Že sam sprehod po ozkih ulicah starega mestnega jedra je nepozabno doživetje. Mesto je od leta 2011 uvrščeno na seznam Unescove kulturne dediščine. V okviru obeleževanja stote obletnice Lions Club International smo se udeležili vodenih ogledov muzejskega območja, predvsem Arheološkega in Krščanskega muzeja ter Langobardskega Templja.

Na osrednji prireditvi so zbrane med drugimi pozdravili Stefano Pressi, predsednik LK Čedad, Gerardo Cavallo, predsednik cone B Italija, Marko Gospodinjački, guverner Distrikta 129 in Nadja Pahor Bizjak, druga viceguvernerka, srečanje pa je pozdravila tudi podžupanja Občine Čedad Daniela Bernardi.

Kot so poudarili govorniki naj celoten dogodek nosi močno sporočilnost v smislu krepitve mednarodnega prijateljstva, kar je ob dobrodelnosti tudi eden od glavnih ciljev in poslanstev Lionizma.

Organizatorji so ob tej priložnosti pripravili posebno polnitev steklenic vina. Dobrodelne prispevke v višini 10 eur bodo namenili ceplenju proti ošpicam.

Člani LC Nova Gorica so v te namene darovali 40 €.

Kako postati član?