Pages Menu
Categories Menu

Posted on Sep 18, 2018

8. 9. 2018  Kolesarim, da pomagam 2018 in srečanje Lions klubov naše cone

8. 9. 2018 Kolesarim, da pomagam 2018 in srečanje Lions klubov naše cone

Poslanstvo lionizma je ustvarjati in krepiti duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta za človekoljubne potrebe in prostovoljno pomagati v ožjih in širših skupnostih.
Dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2018 se temu namenu posveča že tretje leto zapored.

Kot nam je v svoji zahvali sporočil Igor Miljavec, predsednik Društva MDSS Nova Gorica in pooblaščenec Lions klubov Slovenije za pomoč slepim in slabovidnim je “organizatorjem akcije uspelo spodbuditi lokalne skupnosti, da so se nam ljudje pridružili med potjo skozi občine, skozi katere smo kolesarili. Radio Robin je ta dogodek vključil celo v svojo osrednjo prireditev Robinova zabava in s tem na posebno prisrčen način omogočil naše poslanstvo predstaviti širši javnosti. Velike podpore in razumevanja smo bili deležni tudi od drugih javnih medijev.“

Prireditev Kolesarim, da pomagam 2018 so podprili ali na njej tudi sodelovali: Lions klub Dobrovo, Lions klub Nova Gorica, Lions klub Soča Kobarid, Lions klub Vogrsko, Lions klub Zemono, Radio Robin, AŽMURK Zavod za razvoj ranljivih skupin, Mestna občina Nova Gorica, Občina Kanal ob Soči, Elektro Primorska, Kolektor, Turistično društvo Kanal ob Soči, Občina Tolmin, Triatlon klub Ajdovščina, RCT Trans Boris Ržek, s.p., Občina Ajdovščina, Občina Idrija, Radio Primorski val, Radio Koper, Občina Renče-Vogrsko, Radio Slovenija.

Ob tej priložnosti je smo prvič pripravili tudi srečanje Lions klubov naše cone, prvenstveno v duhu humanitarnega delovanja ter ob prijetnem klubskem druženju in medsebojnem spoznavanju širšega članstva. S svojo prisotnostjo sta nas počastila tudi guverner Miro Kvas in vice guvernerka Nadja Pahor Bizjak, srečanje pa je ves večer navduševal in vodil Radovan Pušnar, predsednik 4. cone 1. regije.

LK Nova Gorica je udeležbo podprl s svojimi člani: Aleksander Todorović, Dušan Ambrožič, Viktor Trojer, Tatjana Trojer, Barbara Šinigoj, Gorazd Rožer, Žan Gal Rožer, Tea Stibilj Nemec, Saša Nemec in Jernej Čuček Gerbec.
Srečanje se je nadaljevalo z večerjo in dobrodelno tombolo s katero smo zbrali 445 eur za Medobčinsksko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica za izvajanje programa Pomoč slepim in slabovidnim pri premagovanju gibalnih in komunikacijskih ovir.

Kako postati član?