Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jun 18, 2019

25. CHARTER NIGHT LIONS KLUB NOVA GORICA

25. CHARTER NIGHT LIONS KLUB NOVA GORICA

V soboto, 1.6.2019 smo obeležili 25. CHARTER NIGHT 2019.

Svečani dobrodelni dogodek smo proslavili v restavraciji Primula v Solkanu.

Poleg številne udeležbe članov našega in sosednjih klubov, njihovih bližnjih in prijateljev, smo v svoji sredi gostili tudi svečane goste in lionistične autoritete: Nadjo Pahor Bizjak – guvernerko distrikta 129 Slovenija, Radovana Pušnarja predsednika 4. cone / 1. regije s soprogo, past guvernerja Repetti Guida s soprogo Dosolino, predsednika LC Cividale del Friuli Manzano Gianfranca Tatea s soprogo Sonio, predsednika LC Idrija Igorja Miljavca s soprogo Nives, predsednika LC Soča Kobarid Radka Carlija in soprogo, past predsednico LC Monfalcone Danielo Paoli s soprogom Francom, past predsednika Alessandra Furlana, prof. klavirja gospo Ingrid Silič in gospoda prof. Siavuša Gadžijeva.
V posebno čast si štejemo sprejem novega člana Marka Mladovana, ki mu želimo veliko uspehov pri uresničevanju lionističnih ciljev.
25. Charter night je tudi edinstvena priložnost za podelitev priznanj in zahval zaslužnim članom društva, podpornikom in donatorjem, ki jim je skupni cilj “ustvarjati in krepiti duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta za človekoljubne potrebe in prostovoljno pomagati v ožjih in širših skupnostih”.

Lions klub Nova Gorica je predsedniku MDSS Igorju Miljavcu izročil ček za 3.000,00 EUR
kot donatorski prispevek iz dobrodelnega koncerta “Pozdrav pomladi” marca 2019.
Zahvalili smo se mladim iz LEO kluba Nova Gorica-Vogrsko za pomoč v servisih in pri izdelavi klubske zgibanke.
Podelili smo posebe zahvale donatorjem OPTIKA IBIS, SENG in Salonit. Člani kluba smo prejeli zahvale: za organizacijo Miklavževanja in drugih dogodkov– Viktor Trojer; za večletno organizacijsko delo in tehnično podporo našim srečanjem in prireditvam – Stojan Volščanšek; za večletno profesionalno vodenje in pozitivno stanje klubske blagajne – Barbara Šinigoj; za opravljanje zahtevnega administrativnega dela in mentorstva LEO klubu – Tea Stibilj Nemec.

Bodoča guvernerka Nadja Pahor Bizjak pa je prenesla čestitke in Milestone Chevron Award mednarodne predsednice Gudrun Yngvadottir za 25. obletnico vstopa med Lione – Vladimirju Uršiču, Vasji Klavori, Stojanu Volčanšku, Mihaelu Demšarju, Dušanu Ambrožiču in Aleksandru Todoroviču.

Dušanu Ambrožiču smo pripeli značko Past President, kot bivšemu predsedniku za dolgoletno in mlajšim vzorno človekoljubnost in povezovalno delo v klubu, tudi ko zdravstveno stanje ni bilo optimalno; še posebej pa mu gre zahvala za donacijo odličnega briškega vina na Charter Night 2019.
Aleksander Todorovič je slovesno predal Mihi Demšarju kladivce in značko novega predsednika, Miha Demšar pa je podelil Aleksandru Todoroviču spominsko kladivce in značko Past President.
V kratkem nagovoru je novi predsednik Miha Demšar podal kratek govor z vizijo o delu kluba v naslednjem lionističnem letu 2019/2020.
Člani Leo klub Nova Gorica – Vogrsko so predstavili film o svoji vsakoletni dejavnosti pri organizaciji počitnic za otroke iz sicialno šibkejših družin v Trenti.

Po izmenjavi daril predsednikov sosednjih in pobratenega kluba se je srečanje nadaljevalo z večerjo in plesom. Člani Leo klub Nova Gorica – Vogrsko pa so, s posebej za to priložnost posnetimi fotografijami, poskrbeli za čudovito in sproščeno vzdušje.

Kako postati član?