Pages Menu
Categories Menu

23. 07. 2018 V SPOMIN MIRJAM ŠAVER (5.12.1944- 21.7.2018)

Draga Mirjam!

Adijo, se slišiva. To so bile zadnje besede najinega pogovora v torek 17.7. ob 12 uri in 57 minut. Ko so me v soboto obvestili, da si odšla so se moje misli vrnile za nekaj tednov nazaj. Poklicala si me po zadnjem obisku Onkološkega inštituta in dejala: »Veš Dušan odhajam«. Govorila si tako mirno, kot vedno, ko sva se zadnji dve leti pogovarjala o tvoji bolezni in počutju, tako da trenutno nisem dojel krute resničnosti tvoje izjave in tudi v torek si mi dejala »upam, da bo prijelo«. Vem poskušala si tudi z alternativo, a žal ni.
Z Mirjam sva se poznala desetletja, zato sem bil vesel, ko je pred 20. leti sprejela vabilo, da se nam pridruži v Lions klubu Nova Gorica. Bil sem ji boter ob sprejemu v klub in tega nisem nikoli obžaloval. Njena vedrina, dobrohotnost, pripravljenost sodelovati je osvojila simpatije vseh članov kluba. Dvanajst let je bila zakladnica kluba. Sama je zapisala »Članstvo je zame pomembno, saj me humanitarna, dobrodelna dejavnost v klubu privlači. Pozitivna je naravnanost kluba, s katero člani s plemenitimi dejanji, prostim časom in denarjem pomagajo predvsem slepim in slabovidnim ter ostalim pomoči potrebnim«. Smrt izjemnega partnerja Sergeja jo je izjemno prizadela, zato smo člani kluba iskali poti, da bi jo potegnili iz osame. Uspelo nam je. Mirjam je bila izvoljena za predsednico Lions kluba Nova Gorica v Lionističnem letu 2013/2014, v letu, ko je klub praznoval 20 let uspešnega delovanja. Izpeljala je izreden slavnostni večer kluba Charter-night, obogatila pa je tudi sodelovanje s pobratenim klubom Cividale-Manzano. Društvu je podarila sredstva za izvedbo programov kluba, ki so bila porabljena po njenih predlogih.
Kolegi in prijatelji smo občudovali kako je Mirjam kljub šibkemu zdravju in krhkosti imela toliko moči in volje za kljubovanje tej zahrbtni in neizprosni bolezni.
MIRJAM pogrešali te bomo.

V imenu Lions kluba Nova Gorica izrekam iskreno sožalje mami Heleni, sestri Lidiji, bratu Darju in ostalemu sorodstvu.

Dušan Ambrožič, predsednik Lions kluba Nova Gorica v Lionističnem letu 2017/2018

Šempeter pri Gorici, 23.7.2018

Kako postati član?