Pages Menu
Categories Menu

02. 10. 2018 1. redno druženje Lionistično leto 2018/2019

Na prvem letošnjem srečanju smo se člani kluba z minuto molka poklonili spominu preminule Mirijam Šaver, naše dolgoletne članice, zakladnice in predsednice kluba v letu 2013-2014. Dušan Ambrožič je prebral svoj govor ob njenem pogrebu, ki smo ga objavili tudi na spletni strani kluba. Spomnili smo se tudi pokojne Paule Korenč, soproge dolgoletnega člana Rajka Korenča in drugih.

Klub letos praznuje 25. letnico delovanja in naša osrednja naloga bi morala v smer konsolidacije članstva in posredno aktualizacija delovanja. Svečani Charter night bi načrtovali v začetku junija 2019 – predlagamo datum 02.06.2019.

Pogovorili smo se o ga. Gudrun Yngvadottir, novi mednarodni predsednici Lions Clubs International in njeni osebni predstavitvi in njenih idejah.

Predsednik Aleksander Todorović je podal poročila o conskih aktivnostih v zadnjem obdobju: prvo srečanje severno Primorskih LC, srečanje Slovensko-italijanskega odbora, Lions konvencija v Milanu, Marinka Saksida je naročila kite za Plakat miru 2019, s tem smo se prijavili v akcijo.

Guverner distrikta Marko Gospodjinački nam podelil zahvalni našitek za prapor in prebrali smo njegovo pismo.
V začetku novemba predvidevamo sklic jesenske skupščine.

Podane so bile še druge pobude glede naših družabnih večerov in srečanj v Hotelu Perla in druge informacije (spletna stran, obiskovanje srečanj: Vogrsko, pobratenega kluba LC Čedad Manzano in druge obveznosti, itd.)

Medalja za delo v letu 2017/18 Tatjani Krapše, ki ji jo je dodelil bivši predsednik Dušan Ambrožič je bila predana aktualnemu predsedniku, da ji izročimo ob priložnostnem srečanju.

Kako postati član?