Pages Menu
Categories Menu

Posted on Sep 17, 2021

1. SESTANEK KLUBA Lionistično leto 2021/2022

1. SESTANEK KLUBA Lionistično leto 2021/2022

31. 8. 2021,  Restavracija Primula, Solkan

Predsednica Tea Stibilj Nemec je prisotne prijazno pozdravila in uvodoma predstavila delovanje kluba v preteklem obdobju:
– maj 2021: pomladna skupščina, kjer smo se z minuto molka poklonili spominu pred kratkim preminulega bivšega člana kluba Aleša Komavca.
– junij 2021: Charter night 2021, v prijetni družbi z našimi najbližjimi smo na temo slavnostnega kosila uživali v dobri hrani in pijači ter za dobrodelne namene zbrali več kot 300 eur.
– junij 2021: obiskal nas je Danilo Tomšič guverner DISTRIKTA 129. Danilo meni: Pokazali ste pravi pomen slogana “Ponosen/na, da sem Lions”! Vsi smo
lahko ponosni na naše Lions dosežke, jaz pa sem posebej ponosen na vse vas, ki ste v težkih časih ohranili aktivistično sposobnost slovenskega Lions gibanja. Ta ni bila sama po sebi umevna in        zahvala zanjo gre prav vsakemu od vas, ki ste vztrajali pri doseganju Lions ciljev. Skupaj smo se še pogovorili o naših načrtih za delovanje kluba v naslednjem letu. Danilo nam je čestital, saj       kljub  majhnosti kluba dosegamo velike cilje.

Ob tej priložnosti je še podelil priznanje guvernerja za delo kluba dosedanjemu predsedniku Mihi Demšarju, Barbari Šinigoj in Tatjani Krapše značko LCA za 10 obletnico dela v klubu, Bojanu Hoenigmanu in Viktorju Trojerju pa značko LCA za 15 obletnico dela v klubu. Vsem skupaj pa je še daroval zbornik Lions klub Ljubljana za 30 uspešnih let, namizno zastavico LCA , Zveza lions klubov Slovenija, Distrikt 129 ter steklenico vina. Miha Demšar pa mu je izročil naš zbornik s čestitkami in podpisi vseh prisotnih članov kluba.

– junij 2021: Charter night LK Cividale del Friuli Manzano. Udeležili smo se ga Viktor in Tatjana Trojer in Tea Stibilj Nemec. Staremu predsedniku smo darovali ročno delo – skledo za piškote ali sadje z motivom čipke ter šopek cvetja za predsednika in njegovo gospo. Novemu predsedniku pa smo v kuverto položili prispevek za večerjo 105 eur. Informacija: Guido Bellini zapušča klub.
– junij 2021: sestanek Prvega slo-it. odbora v gostilni Turi v Štandrežu. Razprava o Poti na Kostanjevico, kjer se stanje ni kaj bistveno spremenilo.

Nove akcije:
Predsednica LK Kranj Mojca Lončarski nam je poslala prošnjo: Špela Šavs, ultramaratonka iz Preddvora, bo 03.09.2021 pričela ” Tek okoli Slovenije”, od Preddvora do Iga Vasi. Njen ultramaraton je nekaj posebnega, teče z namenom zbiranja sredstev za opremo sobe za starše in sorojence junakov 3. nadstropja.
LK Nova Gorica bo organiziral prenočišče in zajtrk za Špelo in spremljevalno ekipo v kampu Siesta v Novi Gorici, ter tako podprl to pomembno dobrodelno akcijo.

4.9.2021 vabljeni na neformalno srečanje slo-it kluba v organizaciji LK Gradisca D Isonzo in Lions Club di Freyung-Grafenau na trgu Transalpina.

11. septembra vabljeni na Lions dobrodelno hojo po bovških poteh v organizaciji LK Kobarid Soča.

Člani kluba so še predlagali okvirni koledar akcij v letu 2021/2022.

Kako postati član?